Gramofon. Film. Typewriter. - Kittler, Friedrich A. 1943-2011 (Karolinum Press, 2018)
Obálka -- Obsah -- Předmluva -- Úvod -- Gramofon -- Jean Marie Guyau: Paměť a fonograf -- Rainer Maria Rilke: Prazvuk -- Maurice Renard: Smrt a mušle -- Salomo Friedlaender: Goethe mluví do fonografu -- Film -- Salomo Friedlaender: Stroj na fatu morgánu -- Richard A. Bermann: Lyra a psací stroj -- Typewriter -- Martin Heidegger: O ruce a psacím stroji -- Carl Schmitt, Buribunkové: Dějinně-filosofický esej -- Doslov k českému vydání: Všechny přístroje zapnout -- Bibliografie -- Podrobný obsah -- Obrazová příloha.